Politika privatnosti

    1. Uvod

    2. Posvećeni smo zaštiti privatnosti posjetitelja naše web stranice, korisnika usluga, pojedinačnih kupaca i korisničkog osoblja.
    3. Ova se politika primjenjuje tamo gdje djelujemo kao kontrolor podataka u pogledu ličnih podataka takvih osoba; drugim riječima, gdje određujemo svrhe i sredstva obrade tih ličnih podataka.
    4. Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Ukoliko ti kolačići nisu nužno neophodni za pružanje naše web stranice i usluga, tražit ćemo od vas pristanak na upotrebu kolačića prilikom prve posjete našoj web stranici.
    5. U ovoj politici, „mi“, „mi“ i „naši“ odnose se na veze sa azilom. Za više informacija o nama pogledajte odjeljak 14.
    1. kredit

    2. Ovaj dokument je stvoren pomoću predloška iz Docular-a (https://seqlegal.com/free-legal-documents/privacy-policy).
    3. Morate zadržati gore navedeni kredit. Korištenje ovog dokumenta bez kredita predstavlja kršenje autorskih prava. Međutim, kod nas možete kupiti ekvivalentan dokument koji ne uključuje kredit.
    1. Lični podaci koje prikupljamo

    2. U ovom odjeljku 3 izložili smo opće kategorije ličnih podataka koje obrađujemo, au slučaju ličnih podataka koje nismo dobili direktno od vas, informacije o izvoru i specifičnim kategorijama tih podataka.
    3. Možemo obrađivati ​​podatke o vašoj upotrebi naše web stranice i usluga („podaci o upotrebi“). Podaci o upotrebi mogu uključivati ​​vašu IP adresu, geografsku lokaciju, vrstu i verziju pregledača, operativni sistem, izvor preporuke, dužinu posjeta, prikaze stranica i putanje navigacije web stranicama, kao i informacije o vremenu, učestalosti i obrascu upotrebe vaše usluge. Izvor podataka o upotrebi je naš sistem za praćenje analitike.
    1. Svrha obrade i pravne osnove

    2. U ovom odjeljku 4. postavili smo svrhe u koje možemo obrađivati ​​lične podatke i pravne osnove obrade.
    3. Istraživanje i analiza - Možemo obrađivati ​​podatke o upotrebi i / ili podatke o transakcijama u svrhu istraživanja i analize upotrebe naše web stranice i usluga, kao i za istraživanje i analizu drugih interakcija s našim poslovanjem. Pravni osnov za ovu obradu su naši legitimni interesi, naime praćenje, podrška, poboljšanje i zaštita naše web stranice, usluga i poslovanja uopšte.
    1. Davanje vaših ličnih podataka drugima

    2. Vaši lični podaci koji se čuvaju u našoj bazi podataka na web lokaciji bit će pohranjeni na serverima naših pružatelja usluga hostinga identificiranih na https://www.siteground.co.uk/.
    3. Pored specifičnih otkrivanja ličnih podataka navedenih u ovom odjeljku 5, možemo otkriti vaše lične podatke tamo gdje je takvo otkrivanje neophodno radi poštivanja zakonske obaveze kojoj smo podvrgnuti ili u cilju zaštite vaših vitalnih interesa ili vitalnih podataka interesi drugog fizičkog lica. Takođe možemo otkriti vaše lične podatke tamo gde je takvo otkrivanje neophodno za uspostavljanje, vršenje ili odbranu pravnih zahteva, bilo u sudskom postupku ili u upravnom ili vansudskom postupku.
    1. Međunarodni transferi vaših ličnih podataka

    2. U ovom odjeljku 6. pružamo informacije o okolnostima u kojima se vaši lični podaci mogu prenijeti u zemlje izvan Ujedinjenog Kraljevstva i Europskog ekonomskog prostora (EEA).
    3. Usluge hostinga za našu web stranicu nalaze se u SAD-u, Velikoj Britaniji, Holandiji, Njemačkoj, Australiji i Singapuru. Nadležna tijela za zaštitu podataka donijela su „odluku o adekvatnosti“ s obzirom na zakone o zaštiti podataka svake od ovih zemalja. Transferi u svaku od ovih zemalja bit će zaštićeni odgovarajućim zaštitnim mjerama, odnosno upotrebom standardnih klauzula o zaštiti podataka koje su usvojile ili odobrile nadležne vlasti za zaštitu podataka, čiju kopiju možete dobiti kod https://www.siteground.com/viewtos/data_processing_agreement.
    4. Priznajete da lični podaci koje predate za objavljivanje putem naše veb stranice ili usluga mogu biti dostupni putem Interneta širom svijeta. Ne možemo spriječiti upotrebu (ili zloupotrebu) takvih ličnih podataka od strane drugih.
    1. Zadržavanje i brisanje ličnih podataka

    2. Ovaj odjeljak 7. iznosi naše politike i postupke zadržavanja podataka koji su osmišljeni kako bi pomogli osigurati poštivanje naših zakonskih obaveza u vezi sa zadržavanjem i brisanjem ličnih podataka.
    3. Lični podaci koje obrađujemo u bilo koju svrhu ili svrhe neće se čuvati duže nego što je potrebno u tu svrhu ili u te svrhe.
    4. Zadržat ćemo vaše osobne podatke kako slijedi:
      1. Podaci o korištenju čuvat će se 3 godine nakon datuma prikupljanja.
    5. Bez obzira na ostale odredbe ovog odjeljka 7, možemo zadržati vaše osobne podatke tamo gdje je takvo zadržavanje neophodno radi poštivanja zakonske obaveze kojoj smo podvrgnuti ili u svrhu zaštite vaših vitalnih interesa ili vitalnih interesa druge fizičke osobe.
    1. Vaša prava

    2. U ovom poglavlju 8 nabrojali smo prava koja imate prema zakonu o zaštiti podataka.
    3. Vaša glavna prava prema zakonu o zaštiti podataka su:
      1. pravo na pristup - možete tražiti kopije svojih ličnih podataka;
      2. pravo na ispravku - možete tražiti od nas da ispravimo netačne lične podatke i da popunimo nepotpune lične podatke;
      3. pravo na brisanje - možete tražiti da izbrišemo vaše lične podatke;
      4. pravo na ograničenje obrade - možete tražiti od nas da ograničimo obradu vaših ličnih podataka;
      5. pravo na prigovor na obradu - možete se usprotiviti obradi vaših ličnih podataka;
      6. pravo na prenosivost podataka - možete tražiti da vaše lične podatke prenesemo u drugu organizaciju ili vama;
      7. pravo na žalbu nadzornom tijelu - možete se žaliti na našu obradu vaših ličnih podataka; i
      8. pravo na povlačenje pristanka - u onoj mjeri u kojoj je pravna osnova naše obrade vaših ličnih podataka pristanak, tu suglasnost možete povući.
    4. Ova prava podliježu određenim ograničenjima i iznimkama. Posetom možete saznati više o pravima subjekata podataka https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-data-protection/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/.
    5. Bilo koja svoja prava u vezi sa svojim ličnim podacima možete ostvariti pismenim obavještenjem koristeći kontakt podatke navedene u nastavku.
    1. O kolačićima

    2. Kolačić je datoteka koja sadrži identifikator (niz slova i brojeva) koju web poslužitelj šalje web pregledaču i on ih pohranjuje. Potom se identifikator šalje natrag serveru svaki put kada pregledač zatraži stranicu od servera.
    3. Kolačići mogu biti ili „trajni“ ili „sesijski“ kolačići: trajni kolačić će se pohraniti u web preglednik i ostat će na snazi ​​do određenog datuma isteka, osim ako ga korisnik ne izbriše prije datuma isteka; kolačić sesije, s druge strane, istječe na kraju korisničke sesije, kada je web preglednik zatvoren.
    4. Kolačići ne mogu sadržavati nikakve informacije koje lično identificiraju korisnika, ali lični podaci koje pohranjujemo o vama mogu biti povezani s informacijama pohranjenim u kolačićima i dobijenim od njih.
    1. Kolačići koje koristimo

    2. Koristimo kolačiće u sledeće svrhe:
      1. analiza - koristimo kolačiće da bi nam pomogli da analiziramo upotrebu i performanse naše web stranice i usluga; i
      2. pristanak na kolačiće - koristimo kolačiće za pohranu vaših preferencija u odnosu na upotrebu kolačića općenito.
    1. Kolačiće koje koriste naši pružatelji usluga

    2. Naši dobavljači usluga koriste kolačiće i oni se mogu pohraniti na vašem računaru kada posjetite našu web stranicu.
    3. Koristimo Google Analytics. Google Analytics prikuplja podatke o korištenju naše web stranice pomoću kolačića. Prikupljene informacije koriste se za stvaranje izvještaja o korištenju naše web stranice. Posetom možete saznati više o Googleovoj upotrebi informacija https://www.google.com/policies/privacy/partners/ a Googleovu politiku privatnosti možete pregledati na https://policies.google.com/privacy.
    1. Upravljanje kolačićima

    2. Većina pregledača omogućava vam da odbijete prihvatiti kolačiće i izbrisati kolačiće. Metode za to se razlikuju od pretraživača do pregledača i od verzije do verzije. Ažurne informacije o blokiranju i brisanju kolačića možete dobiti putem ovih veza:
      1. https://support.google.com/chrome/answer/95647 (Chrome);
      2. https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences (Firefox);
      3. https://help.opera.com/en/latest/security-and-privacy/ (Opera);
      4. https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies (Internet Explorer);
      5. https://support.apple.com/en-gb/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac (Safari); i
      6. https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy (Rub).
    3. Blokiranje svih kolačića negativno će utjecati na upotrebljivost mnogih web lokacija.
    4. Ako blokirate kolačiće, nećete moći koristiti sve funkcije na našoj web stranici.
    1. Izmjene i dopune

    2. Ovu politiku možemo povremeno ažurirati objavljivanjem nove verzije na našoj web stranici.
    3. Trebali biste povremeno provjeravati ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni bilo kakvim promjenama ovih pravila.
    1. Naši detalji

    2. Ova web stranica je u vlasništvu i pod vodstvom direktora za informaciju o azilu.
    3. Registrovani smo u Engleskoj i Walesu pod matičnim brojem 1181234, a sjedište nam je na adresi 129 McLeod Road, London, SE20BN.
    4. Naše glavno mjesto poslovanja je u [adresa].
    5. Možete nas kontaktirati:
      1. putem e-pošte, koristeći adresu e-pošte objavljenu na našoj web stranici.
    1. Službenik za zaštitu podataka

    2. Kontakt podaci našeg službenika za zaštitu podataka su: [email zaštićen]